Nieuw lesprogramma

12 December 2017

Stichting LEF (Leven en Financiën) start de uitrol van een totaal vernieuwd lesprogramma. Het nieuwe programma moet, door zijn vorm, nog meer impact maken en is dankzij een modulaire opzet flexibeler inzetbaar. 

Belangrijke vernieuwing is het feit dat het programma in de toekomst bestaat uit drie modules, die samen, maar ook los van elkaar inzetbaar zijn. LEF: "Dit vergoot de flexibiliteit; de drie lessen vormen een geheel en sluiten perfect op elkaar aan, maar als het de school beter past om de lessen in aparte blokken in te plannen, dan is dat in de nieuwe opzet geen enkel probleem. Bovendien is LEF in deze vorm ook niet meer in alle gevallen afhankelijk van dezelfde vrijwillige gastdocenten per klas, wat de organisatorische flexibiliteit enorm vergoot, zodat LEF meer studenten kan bereiken."

LEF heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe lesprogramma intensief samengewerkt met een opleidingsdeskundige en de expertise van het Nibud en een team van gastdocenten ingezet. Het programma heeft als doel studenten te helpen en begeleiden bij het maken van hun eigen keuzes op het gebied van geld. De Financiële Competenties van het Nibud vormen de centrale doelen van het programma. Net als het oude programma is de manier van lesgeven niet gericht op ‘zenden’, maar stimuleert de opzet de studenten om zichzelf de juiste vragen te stellen en concrete doelen te bepalen.

In de afgelopen maanden is het nieuwe programma uitvoerig getest in de vorm van meerdere pilotlessen. Ook zijn er al groepen ervaren en minder ervaren LEF-gastdocenten voorbereid op het geven van de lessen. De resultaten van de pilot zijn inmiddels geëvalueerd en het bestuur heeft het startsein gegeven voor de volledige uitrol. Dat betekent dat alle LEF-gastdocenten nu de gelegenheid krijgen om zich op een efficiënte manier te laten ‘omscholen’ naar het nieuwe programma en direct kunnen intekenen op gastlessen in het komende jaar.

 

                                     

Klik op de bovenstaande afbeeldingen en lees meer over de inhoud van het nieuwe lesprogramma.

Over LEF

LEF staat voor Leven en Financiën. LEF is hét platform voor financiële educatie voor MBO studenten. Meer...

Latest Tweets

Contactgegevens

  • Stichting Leven en Financien
    Projectbureau

  • 088-8288722

  • info@lefnet.nl

Social Media

U maakt waarschijnlijk gebruik van een verouderde browser.

De browser die u gebruikt is verouderd waardoor deze website mogelijk niet helemaal juist werkt. Upgrade uw browser naar de nieuwste versie. Eventueel kunt u gebruik maken van één van de onderstaande links om de laatste versie van uw browser te downloaden.

Google Chrome - Mozilla Firefox - Microsoft Internet Explorer - Apple Safari