Lesprogramma

Het lesprogramma bestaat uit 4 lesblokken van 1 ½ uur. De lessen worden op vrijwillige basis gegeven door gastdocenten die werkzaam zijn in de financiële wereld. Het uitgangspunt is dat 2 gastdocenten samen de lessen geven en dat de ROC-docent tijdens de les aanwezig is.

Blok 1: In gesprek over inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen met betrekking tot geld.

Belangrijke dingen die we bespreken zijn onder andere: wat zijn je doelen? Waar wil je voor sparen? Heb je zicht op je inkomsten en uitgaven?

Blok 2: Waar komt je gedrag rondom geld vandaan?

Belangrijke dingen die we bespreken zijn onder andere: wat voor geldtype ben je? Welke uitdagingen heb je en welke hulpbronnen? Inzicht krijgen in jezelf en je bewust worden van verschillen tussen elkaar. Bewust worden van de invloed van reclame op het aankoopgedrag.

Blok 3: Wat blokkeert, wat motiveert en wat inspireert je?

Blok 3 is een heel bijzonder blok, waar we niet al te veel over kunnen zeggen. We gaan in ieder geval leren van onze eigen en van elkaars persoonlijke ervaringen met betrekking tot omgaan met geld.

Blok 4: Hoe bereik je jouw LEF-doel?

Belangrijke dingen die we bespreken zijn onder andere: jouw LEF-plan in magazine. Relevante onderdelen voor financiële planning. Kennisoverdracht.

  

Het lesprogramma kan dienen als een concrete invulling binnen Loopbaan en Burgerschap op het MBO. Ook in vakken als Economie en Maatschappij passen de lessen uitstekend. De LEF lessen sluiten het best aan bij niveau 3 en 4.

Binnen het lesprogramma wordt ondermeer aandacht besteed aan de financiële competenties: Administratie, overzicht, (be)sparen, verleidingen, bewust aankopen, rechten en werk.

Bekijk hier nadere informatie over het LEF lesprogramma: LEF! Leven en Financiën info tbv scholen.pdf

Ik wil graag mijn school aanmelden voor LEF lessen: klik hier

Over LEF

LEF staat voor Leven en Financiën. LEF is hét platform voor financiële educatie voor MBO studenten. Meer...

Latest Tweets

Contactgegevens

  • Stichting Leven en Financien
    Projectbureau

  • 088-8288722

  • info@lefnet.nl

Social Media

U maakt waarschijnlijk gebruik van een verouderde browser.

De browser die u gebruikt is verouderd waardoor deze website mogelijk niet helemaal juist werkt. Upgrade uw browser naar de nieuwste versie. Eventueel kunt u gebruik maken van één van de onderstaande links om de laatste versie van uw browser te downloaden.

Google Chrome - Mozilla Firefox - Microsoft Internet Explorer - Apple Safari