LEF lessen voor Feyenoord talenten

Inzicht in inkomsten en uitgaven
De spelers van Onder 17 probeerden met hulp van Gijs Wintzen, directeur van Stichting LEF (Leven en Financiën), en a.s.r-manager Merlyn van den Berg hun inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten. Wintzen: ‘Wat doe je met je geld en wat zijn de gevolgen van de keuzes die je hierover maakt? We zien dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Die tendens willen we stoppen.’


Financiële zelfredzaamheid
‘Luxe’, ‘invloed’, ‘toekomst’ en ‘moeilijk besteedbaar’ zijn enkele van de betekenissen die de spelers van Onder 17 aan geld gaven. Uiteenlopende perspectieven, van talenten waarvan de een zijn eerste contract heeft getekend bij Feyenoord en de ander school en voetbal juist combineert met een bijbaan. Wintzen: ‘We willen jongeren leren wat de échte waarde van geld is en ze laten ontdekken hoe ze verantwoord met inkomsten, uitgaven, sparen en lenen kunnen omgaan. Zodat ze straks zelf hun financiële zaken goed regelen en een zekere toekomst instappen.’

Wensen, doelen en uitdagingen
Tijdens de eerste workshop brachten de jeugdspelers hun huidige financiële situatie in kaart en keken ze naar de doelen die ze op dit gebied al dan niet al voor zichzelf gesteld hadden. De komende weken onderzoeken ze onder meer nog welk geldtype ze zijn en gaan ze dieper in op hun persoonlijke (financiële) wensen, doelen en uitdagingen.

Brede voetbaljeugdopleiding
De lessen Financiën voor Feyenoords junioren vormen sinds dit seizoen een vast onderdeel van de jeugdopleiding, evenals onder meer de workshops Voeding, Sociaal-Maatschappelijk, Blessurepreventie en Presenteren. Het financiële educatieprogramma wordt verzorgd door LEF en mogelijk gemaakt door a.s.r., huidig maatschappelijk partner en voormalig hoofdsponsor van Feyenoord.

Over LEF

LEF staat voor Leven en Financiën. LEF is hét platform voor financiële educatie voor MBO studenten. Meer...

Latest Tweets

Contactgegevens

  • Stichting Leven en Financien
    Projectbureau

  • 088-8288722

  • info@lefnet.nl

Social Media

U maakt waarschijnlijk gebruik van een verouderde browser.

De browser die u gebruikt is verouderd waardoor deze website mogelijk niet helemaal juist werkt. Upgrade uw browser naar de nieuwste versie. Eventueel kunt u gebruik maken van één van de onderstaande links om de laatste versie van uw browser te downloaden.

Google Chrome - Mozilla Firefox - Microsoft Internet Explorer - Apple Safari