Kinderen van groep 8 in Nederland, zelfredzaamheid met geld officieel op de kaart

Vandaag is de oprichting van stichting MFL junior (Mijn Financiële leven voor junioren) officieel een feit. Momenteel zien financieel adviseurs dat jongeren steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. Hier wil MFL junior iets aan doen. S amen met experts uit de financiële branche is een gastlessenprogramma opgesteld waarmee kinderen van groep 8 (leeftijd 10 – 12 jaar) verantwoordelijk met geld om leren gaan.

“Het doel van deze lessen is om financiële problemen in de toekomst te voorkomen. Omdat kinderen uit groep 8 op het punt staan de eerste stap naar zelfstandigheid te maken, is dit het juiste moment om ze meer te leren over ‘omgaan met geld’.  Wij hebben hiervoor een speciaal lesprogramma ontwikkeld dat door onze gastdocenten op scholen gegeven kan worden.” aldus één van de oprichters en gastdocent Ruan de Haas.

Kinderen moeten steeds meer én steeds eerder verantwoordelijkheid dragen over geldzaken. Van het verstandig omgaan met zakgeld tot het maken van een keuze voor een telefoonabonnement. Financieel onderwijs zorgt er voor dat kinderen goed inzicht en overzicht hebben in hun geldzaken.

MFLjunior heeft al met diverse klassen proefgedraaid en ziet nu de mogelijkheid om het programma landelijk uit te rollen.

Het doel is om dit jaar met 20 gastdocenten 20 klassen te bezoeken. Op de website www.mfljunior.nl is meer informatie te vinden over de stichting.  Via deze website kunnen tevens geïnteresseerde gastdocenten, scholen en donateurs zich aanmelden.

Over LEF

LEF staat voor Leven en Financiën. LEF is hét platform voor financiële educatie voor MBO studenten. Meer...

Latest Tweets

Contactgegevens

  • Stichting Leven en Financien
    Projectbureau

  • 088-8288722

  • info@lefnet.nl

Social Media

U maakt waarschijnlijk gebruik van een verouderde browser.

De browser die u gebruikt is verouderd waardoor deze website mogelijk niet helemaal juist werkt. Upgrade uw browser naar de nieuwste versie. Eventueel kunt u gebruik maken van één van de onderstaande links om de laatste versie van uw browser te downloaden.

Google Chrome - Mozilla Firefox - Microsoft Internet Explorer - Apple Safari